Volgende week bereikt winkelcentrum Tolberg een mijlpaal waar winkeliers, klanten, buurtbewoners én eigenaar WP Retail Invest jarenlang reikhalzend naar hebben uitgekeken. Naast Albert Heijn wordt dan namelijk gestart met het aanbrengen van de funderingspalen voor het nieuw te bouwen pleingebouw. Om dit heuglijke feit te vieren, zullen wethouder Cees Lok van gemeente Roosendaal en Pieter-Jan van Gurp – de voorzitter van de ondernemersvereniging – op donderdag 8 juli a.s. om 15.00 uur samen met de managing partners van WP Retail Invest en enkele genodigden een historische heistelling bedienen voor het slaan van de symbolische eerste paal van deze belangrijke eerste bouwfase.

Complete metamorfose
Het slaan van de symbolische eerste paal vormt het feestelijke startsein voor een omvangrijke operatie waarin winkelcentrum Tolberg in een periode van circa 18 maanden ingrijpend wordt verbouwd. Het wijkwinkelcentrum wordt daarbij met 1.200 m² winkelruimte uitgebreid tot circa 5.900 m² bvo. De werkzaamheden omvatten in de eerste fase onder meer de bouw van het nieuwe pleingebouw met winkels op de begane grond en een gymzaal van 650 m² op de verdieping en de realisatie van een nieuwe passage.

Op deze locatie zal op 8 juli a.s. de verbouwing officieel van start gaan

Op weg naar een heel nieuw winkelcentrum
In de bestaande passages worden de entrees, vloeren én winkelpuien vernieuwd en wordt de huidige kap vervangen door nieuwe hybride (semi-open) kapconstructie die een betere ventilatie moet waarborgen. Ook wordt het plein voorzien van een hogere nieuwe kap. Nadat de nieuwe gymzaal is opgeleverd, zal op de locatie van de huidige gymzaal ook nieuwe winkelruimte worden gerealiseerd. Tot slot wordt de openbare ruimte rondom het winkelcentrum opnieuw ingericht. Daarbij zal de parkeergelegenheid met zo’n 40 plaatsen worden uitgebreid. Naar verwachting zullen de werkzaamheden na de zomer van 2022 worden afgerond.

Zo moet het plein er omstreeks zomer 2022 uitzien…

Belangrijk om te weten
Het bouwproject wordt in een aantal fases uitgevoerd, zodat alle winkels tijdens de werkzaamheden open en bereikbaar blijven.