Vanaf de tweede helft van februari zal op het ‘kruispunt’ van de twee passages worden begonnen met het opbouwen van de nieuwe dakconstructie boven het middenplein. Hierbij moet de veiligheid voor het winkelend publiek en ondernemers uiteraard worden gewaarborgd. daarom wordt het plein vanaf circa half februari tijdelijk afgesloten. Ook wordt de ingang van Albert Heijn tijdelijk verplaatst. Hieronder kunt u lezen hoe u alle winkels tijdens de bouw zo goed mogelijk kunt bereiken.

Hoe kan ik de winkels tijdens de bouw bereiken?
Tijdens de werkzaamheden wordt het plein volledig afgesloten. Dit betekent dat u de beide passages alleen via de ingangen aan de straatzijde naast Gall & Gall en PLUS) kunt bereiken. let op: u kunt NIET vanuit de ene passage doorlopen naar de andere passage.

Voorbeeld
Wilt u boodschappen doen bij de bloemenwinkel én bij de boekhandel? Dan moet u na uw bezoek aan de bloemenwinkel de passage aan de kant van Gall & Gall verlaten, langs de buitenkant van het winkelcentrum omlopen en vervolgens via de ingang naast PLUS de andere passage betreden en naar de boekhandel lopen.

Binnen enkele weken zullen op diverse plaatsen in het winkelcentrum omleidingsroutes worden aangegeven.

Hoe kom ik bij Albert Heijn?
De huidige ingang van Albert Heijn ligt direct aan het plein en is door de afsluiting van het plein tijdelijk niet bereikbaar. Daarom wordt de ingang van Albert Heijn eind januari verplaatst naar de zijkant (zie plattegrond hieronder). U kunt auto vanaf dat moment het beste parkeren op de parkeerplaats langs de Heulberg (naast de basisschool). Bent u met de fiets, dan kunt u deze stallen aan de zijkant van Albert Heijn naast deze parkeerplaats. Als de bouwwerkzaamheden op het plein klaar zijn, komt de ingang van Albert Heijn weer op de vertrouwde plaats terug.

Hoe lang duren deze werkzaamheden?
Naar verwachting zal de aannemer tot circa half juni a.s. nodig hebben om de houten ‘boom’ in het midden van het plein te plaatsen en de complete pleinkap te bouwen. Tijdens de bouw zal elke 2 à 3 weken worden beoordeeld of het mogelijk is (een deel van) het plein eerder open te stellen om de verbinding tussen te beide passages te herstellen. Zo proberen de eigenaar van het winkelcentrum en de aannemer de overlast voor u als bezoeker zoveel mogelijk te beperken!

Zo komt de nieuwe pleinkap met de fraaie houten ‘boom’ eruit te zien