Na een ingrijpende verbouwing opende slijterij Gall & Gall eind november vorig jaar op dezelfde locatie in winkelcentrum Tolberg een compleet nieuwe winkel: nét op tijd om de traditioneel drukke decembermaand te kunnen knallen. Inmiddels is het ondernemersechtpaar Manfred en Bernadette Boers helemaal thuis op hun nieuwe stek en weten zowel nieuwe als oude klanten hun winkel te vinden. Hoog tijd dus voor een nadere kennismaking…

Wat bij de nieuwe Gall & Gall meteen opvalt, is de verzorgde etalage. In feite is de hele winkelpui één grote uitnodiging om binnen te lopen. Eenmaal binnen merk je vervolgens hoe slim en overzichtelijk de nieuwe winkel is ingedeeld, waardoor het complete assortiment in één oogopslag zichtbaar is. En dat is precies wat Manfred en Bernadette voor ogen hadden toen ze besloten om winkelcentrum Roselaar na 16 jaar te verruilen voor winkelcentrum Tolberg. Manfred: “We hebben hier meer ruimte en konden bovendien – omdat de zaak voor ons volledig werd vernieuwd – zelf de indeling bepalen. Drank is een mooi product dat het verdient om mooi te worden gepresenteerd. Daarnaast is het uiteraard fijn dat klanten makkelijk kunnen vinden wat ze zoeken.”

Eigenaar Manfred Boers is vinoloog, maar heeft ook een passie voor whisky…

De voordelen van franchise
Vanzelfsprekend bieden Manfred en Bernadette hetzelfde assortiment aan dat je in elke Gall & Gall kunt vinden: wijnen en feestelijke ‘bubbels’ in elke prijsklasse, sherry, port, mooie speciaalbieren, alcoholvrije dranken, likeuren en een brede variëteit aan gedistilleerd, waaronder jenever, wodka, gin, cognac, armagnac, rum en pastis. Manfred en Bernadette runnen als franchisenemers echter een eigen winkel en dát biedt een belangrijk voordeel. Ze mogen als zelfstandig ondernemers een deel van het assortiment namelijk zelf invullen en dát zie je terug in elke hoek van de winkel. Zo is bijna een heel winkelschap ingevuld met port van Niepoort, een kleine portproducent uit de Portugese Dourovallei. En bijna evenveel ruimte wordt gevuld met rum, whisky’s en likeuren van de Nederlandse distilleerderij Zuidam uit Baarle-Nassau.

Whisky-walhalla
Opmerkelijk is het whiskyassortiment van Gall & Gall Tolbergcentrum. “Als whiskyliefhebber wil ik graag dat klanten wat te kiezen hebben”, legt Manfred uit. “Daarom bieden we van veel bekende whiskymerken een bredere variatie dan normaal en verkopen we ook tal van whisky’s die je in een gewone Gall & Gall niet zult tegenkomen. Met name onze single cask whisky’s zijn uniek. Een aantal daarvan kopen we rechtstreeks in bij independent bottlers, die op hun beurt weer de mooiste whisky’s overal vandaan halen. Met onze whisky’s onderscheiden we ons dan ook echt van andere slijterijen.”

Méér keuze dan een gemiddelde Gall & Gall

Eigen labels
Daarnaast voert Gall & Gall Tolbergcentrum enkele eigen labels, elk met een ludieke knipoog naar de naam en uitstraling van Roosendaal tijdens carnaval: Tullepetaonestad. Manfred vertelt: “Onder de naam ‘Tullepeneut’ verkopen we diverse likeuren, een stroopwafellikorette en een populaire kruidenbitter. Ook hebben we ‘Tullepetaoner bier’: zeven verschillende speciaalbieren, afkomstig van de Belgische brouwerij Van Steenberge uit Ertvelde. Tot slot bieden we keuze uit ‘Tullepetinto’ en ‘Tullepebranco’: heerlijke rode en witte wijn uit Portugal, gemaakt van inheemse druivensoorten.” Leuk detail: veel van deze eigen producten zijn leverbaar in allerlei originele geschenkverpakkingen!

Uniek: diverse dranken van eigen label met een knipoog naar Roosendaal

De juiste wijn bij elke gerecht
Natuurlijk is niet iedereen een kenner, maar dat is voor het team van Gall & Gall Tolbergcentrum geen enkel probleem. Integendeel zelfs, volgens Manfred: “Als vinoloog vind ik het erg leuk om onze klanten te adviseren over de mooiste wijn-spijscombinaties. Zowel Bernadette als onze medewerkers Edwin en Rick beschikken daarnaast over diverse wijnbrevetten, hebben productkennis én de nodige ervaring om ervoor te zorgen dat iedereen hier met een mooie fles wijn naar buiten kan lopen.”

Een passende wijn voor élke gelegenheid

Openingstijden
Om ervoor te zorgen dat iedereen kan komen winkelen wanneer het hem of haar uitkomt, hanteert Gall& Gall ruime openingstijden:

Maandag t/m donderdag: 09.00 – 18.00 uur
Vrijdag: 09.00 – 20.00 uur
Zaterdag: 08.30 – 18.00 uur
Zondag: 12.00 – 17.00 uur

Sociale media
Volg Gall & Gall Tolbergcentrum ook op Facebook en Instagram (klik op de link of zoek op Gall & Gall Roosendaal).