Gisteren was ZuidWest TV te gast in winkelcentrum Tolberg om verslag te doen van de laatste stand van zaken van de herontwikkeling van het winkelcentrum. In de 3 minuten durende reportage gaat Roderik Lüschen van WP Retail Invest – de eigenaar van het winkelcentrum – nader in op diverse onderdelen van de herontwikkeling en uitbreiding van het winkelcentrum. Namens de gemeente Roosendaal licht projectleider Angelo Kole de plannen voor de herinrichting van de openbare ruimte rond het winkelcentrum toe. Spoiler alert: het wordt steeds mooier in Tolberg… 😉

Roderik Lüschen vertelt onder meer over de verbeteringen die de afgelopen periode zijn doorgevoerd. De volledige vloer van het winkelcentrum is bijvoorbeeld voorzien van nieuwe onderhoudsvriendelijke bestrating. Ook is er een groot overdekt ontmoetingsplein gekomen met enkele bankjes, waar je lekker even kunt uitrusten of bijkletsen met een bekende die je bent tegenkomen tijdens het boodschappen doen.

Verder zijn de hoofdpassage en de zijpassage voorzien van een hybride kap met een open middenstuk. Hierdoor wordt het winkelcentrum op een natuurlijke manier geventileerd en dat zal zeker in de zomer een verademing zijn in vergelijking met de oude situatie. Tot slot zijn alle drie de ingangen voorzien van schuifdeuren, zodat het winkelcentrum na het sluiten van de supermarkten volledig kan worden afgesloten. En dát komt uiteraard de veiligheid ten goede.