ROOSENDAAL – De bouwhekken staan, de graafmachines verzetten grond en de ingang naast de Albert Heijn in Tolbergcentrum in Roosendaal is al verdwenen. Tot eind oktober 2022 werken niet alleen de winkeliers maar ook de bouwvakkers in het wijk-winkelcentrum.

Tolbergcentrum wordt volledig gerenoveerd en er wordt winkelruimte toegevoegd. Volgens Gert-Jan Veldkamp van WP Retail Invest zijn er al gesprekken met nieuwe ondernemers gaande.

Het winkelgebied van de grootse woonwijk van Roosendaal is in 1987 geopend en moet volgens de deskundigen van WP Retail Invest broodnodig worden opgeknapt. ,,We signaleerden dat veel wijk- en buurtcentra zijn uitgemolken. Als investeringsobject zijn ze vaak te klein voor grote ontwikkelaars en te ingewikkeld voor kleine beleggers”, zegt Veldkamp in een interview in het magazine VG Visie.

Een deel van het plein wordt ingericht als bouwplaats

Deze winkelcentra zijn ‘tussen het servet en het tafellaken’ in het slop geraakt, omschrijft zijn collega Roderik Lüschen. Maar onder meer door corona haalt de burger de boodschappen en dagelijkse benodigdheden meer lokaal. Als zo’n wijkcentrum, zoals Tolbergcentrum, een of twee goede supermarkten als trekker heeft, ontstaan volgens Veldkamp en Lüschen nieuwe kansen. Uit dit inzicht is WP Retail Invest ontstaan.

Tolbergcentrum krijgt zo’n kans. Het wordt geheel opgefrist. Zo verdwijnen de (voorheen) transparante dakplaten en worden de in- en uitgangen zodanig aangepast dat het winkelcentrum na sluitingstijd kan worden afgesloten. Naast Albert Heijn komt een gebouw met op de begane grond winkels en op de eerste verdieping een gymzaal (met eigen ingang). Tussen dit nieuwe gebouw en AH komt een nieuwe, afsluitbare ingang.

Hier komt een nieuw gebouw (‘Het Huis’) met beneden winkels en een gymzaal op de verdieping

De huidige gymzaal wordt gesloopt om plaats te maken voor meer winkels. Nog meer winkelruimte?, was een van de vragen van de omwonenden tijdens een online informatiesessie. ,,Er zijn verschillende ondernemers in Tolbergcentrum die hun zaak willen verplaatsen. Die krijgen voorrang. Daarnaast zijn we met partijen in gesprek.” Volgens Veldkamp klinkt binnenkort het officiële startschot voor de klus in Tolbergcentrum.

Bron: BN/De Stem (16-02-2021)